DOĞALGAZI NASIL DAHA VERİMLİ KULLANABİLİRİM?

DOĞALGAZI NASIL DAHA VERİMLİ KULLANABİLİRİM?

Seçtiğiniz cihazın eviniz için yeterli kapasitede olmasına dikkat edin. İhtiyacınız doğrultusunda size uygun kapasiteli cihazı seçin. Binanızın veya konutunuzun ısı yalıtımlı olması bu konuda çok önemlidir. Ne kadar iyi ısı yalıtım varsa o kadar az enerji harcarsınız ısınmak için.

Kapı veya pencere kenarlarınızda boşluklar varsa bunları pencere süngeri ile kapatınız. Unutulmamalıdır ki konutlarda ısı kaybının %15’i pencere ve kapılardan ötürü olmaktadır. Peteklerin üstü ve önleri mobilya ve benzeri eşyalarla kapatmayınız.

Petek ve duvar arasına izolasyon levhası koyunuz. Konut ısıtma sistemlerinde modülasyonlu çalışan doğalgaz yakma cihazları ve termostatik vanalı radyatörler kullanmak, yakıtta büyük ölçüde tasarruf sağlar.

Ucuz doğalgaz faturası bir hayal değil.

VOda sıcaklığının üzerine yükseltilen her bir derece sıcaklık, yakıt tüketiminde %6 artışa neden olur. Kombinin, gündüz ve gece çalışma aralığı ayarlanarak, ihtiyaca göre uygun sıcaklıkta sürekli açık tutulması önemli yakıt tasarrufu sağlar.

Kombinizi yüksek ısı ayarında kullanırken, peteklerden düşük derecede ısı alıyorsanız tesisat temizliğini mutlaka yaptırmanız gerekir. Unutmayın, suyun akışı ne kadar düzenli olursa, kombiniz o kadar performanslı çalışır.

İlginizi Çekebilir