DOĞALGAZ FATURASINI NASIL DÜŞÜREBİLİRİM?

DOĞALGAZ FATURASINI NASIL DÜŞÜREBİLİRİM?

Doğalgazın verdiği konfor ve rahatlığın yanında cebe verdiği ızdırabı da unutmamak lazım. Isınacağız derken cebinizi yakmayın ?

Öncelikle uzman kişi ve firmalardan yardım alarak bina yalıtımı yapılmalıdır. Soğuk ve sıcak havanın geçişlerini önlemek için çift camlı pencere kullanılmaya özen gösterilmeli. Dışarıya açılan kapıların sızdırmazlığı sağlanmalıdır.

Perdelerin radyatörlerin önünü ve üstünü kapatmamasına dikkat etmek gerekir. Özellikle kuru havada soğuk daha fazla hissedilmektedir. Bundan dolayı kışın sık sık odalar nemlendirilmelidir.

Sıcak su kullanımında, sıcak su ısı ayarını kombiden yapın.

Kış aylarında oda havalandırması kısa süreyle pencereler tam açılarak yapılmalıdır. Radyatörlerin üstü ve önü asla kapatılmamalıdır. Radyatör ve duvar arasına folyolu levhalar konulursa daha çok verim alınabilir. Böylece ısı duvara geçmeden alüminyum levhalar sayesinde odaya yayılabilir.

Doğalgazdan sonra kullanılmayan baca delikleri kapatılmalıdır. Kombiyi sürekli açıp kapatmadan ziyade düşük ayarda sürekli çalışır olmasına dikkat edin. Zaman ayarlı termostat kullanın; kapı ve pencere gibi ısı veren yerlerden uzağa monte ettirin. Termostat, 19 derece olan konfor sıcaklığına, su termostatı ise 50 dereceye ayarlanmalıdır.

İlginizi Çekebilir